Bestyrelsens beretning 2023

Året har været præget af travlhed og mange nye, spændende ting i forhold til at Malene Ingwersen nu sidder i Byrådet.

Vi har i længere tid kun været fire tilbageværende bestyrelsesmedlemmer, men vi arbejder godt sammen og vi når det vi har sat os for. Heldigvis har vi Annette som har været med længe og sidder inde med megen viden. Tanja er også en kærkommen tilføjelse til bestyrelsen, og hun kommer med megen god information og gode vinkler.

I maj var der Årsmøde og det gav, som før, anledning til en del forberedelse. Der var to bestyrelsesmedlemmer afsted.

I maj blev der også sat plakater op inden afstemningen om Danmarks forbehold. Bestyrelsen fik meget hjælp til både opsætning og nedtagningen af plakaterne.

Den 4. juli deltog nogen af os i en oplysningskampagne i Rebild for at vise USAs kvinder vores støtte til deres ret til selvbestemmelse. Astrid Vang Hansen, Malene og Karen mødte tidligt op medbringende metal bøjler. Vi blev noget overraskede over at så få forstod meningen med at det er hvad kvinder før har anvendt for at fremskynde en abort..

Måneden efter var der Sommertræf og begyndende forberedelse til den kommende valgkamp – dvs. beslutning om indkøb af antal plakater og andet valgmateriale og organisation af

uddeling af de mange valgfoldere og ophængning af valgplakater. Vi fik hjælp til arbejdet med plakaterne, fra både medlemmer og ikke medlemmer.

Og Malene var især aktiv til debatmøder og gadeaktivitet sammen med andre fra Nordjylland.

I det forgangne år, har vi oprettet en opsparingskonto i Sparekassen, så vi kan sætte penge tilside til næste valgkamp.

I oktober var der besigtigelse af nogle problematiske Paragraf 3 områder, bræmmer ved vandløb og andre naturområder. Vi arbejder på sagstindsigt vedr. flere af disse problemområder.

Der var landsmøde i december i det Sundhedspolitiske udvalg og information om sygdommen ME/CFS blev fremlagt. Problemet er, at i Danmark følges NICE retningslinjer ikke for denne sygdom. I stedet fortsættes der med en forældet og skadelig tilgang. Karen Reiths fremlagde til mødet efter Peter La Cour. Enden blev at der blev sendt to modsatrettede indstillinger til Peder Hvelplund vedr. det Sundhedspolitiske udvalgs standpunkt vedr. behandlingen af ME/CFS patienterne, og der blev nedsat en ME arbejdsgruppe. Gruppen er ved at blive etableret.

I januar fik vi samlet næsten alt Enhedslisten MFs materialer på ét sted. Vi mangler en af de nyindkøbte stiger, men vi har fået en som knap er så tung istedet.

I februar var vi tre afsted til ReKoKo, som er for Regional Politikere, kommunalpolitikere, kontaktpersoner og baggrund sgrupper. Vi genvandt meget af gejsten og motivationen.

På vores egne møder er vi er begyndt at kunne fokusere mere på det politiske indhold og aktivisme. Det giver også overskud. Vi udleverede materiale vedr. regeringens fratagelse af vores fridag i forbindelse med St. Bededag. Vi har også involveret os lokalt i processen omkring det planlagte højhus i Hobro. Vi mener nemlig ikke at borgerne bliver hørt i nogen af tilfældene.